Balaton felvidék
Mind a(z) 4 találat megjelenítve
-
Beck Tamás – Kéknyelű 2021 (Szent György-hegy)
5.400 Ft4.990 FtKÉKNYELŰszáraz fehérbor / DRY WHITE WINEA Beck Pince a Szent György-hegy déli lejtőjén, Kisapáti és Hegymagas között található. Ez a bor a kisapáti birtok szőlőiből készült, kézműves módon, reduktív eljárással, hosszú érlelést követően került palackozásra. A bor illata fiatalon fehér virágokat idéz, később az érlelés során megjelennek lédús sárga húsú gyümölcsök. Íze sosem tolakodó, savai frissességet és hosszú lecsengést hoznak. Utánozhatatlan. Fontos: 10-12 °C fokra legyen behűtve!
ELHELYEZKEDÉS
Kis pincészetem a badacsonyi borvidéken, a Szent György-hegyen Kisapátiban, a hegy délkeleti lejtőjén található. A fehér szőlők a pince mellett egy meredek lejtőn, míg a vörös szőlők nem messze Hegymagason egy lankás déli lejtőn kerültek telepítésre. A fehér szőlők 15-20 éves telepítések, míg a vörös szőlők 2018-ban lettek telepítve. A két terület összesen alig egy hektár, egész pontosan 9.495 m2.
FAJTÁK, BOROK
Sauvignon blanc (800-1.300 palack/év), viognier (300-500 palack), kéknyelű (200 palack), rózsakő (150 palack), cabernet franc, syrah (csak 300 palack – első kis szüretek). A várható teljes “kapacitás” évi 3.500 palack körül várható átlagosan.
A borok jellemzően a fajtajelleg mellett erős terroir-jegyeket hordoznak magukon, köszönhetően a hegy fekvésének, szub-mediterrán klimatikus viszonyainak, de leginkább a vulkanikus talajnak, mely markáns ásványos jegyeket kölcsönöz a boroknak. Mindezekből adódóan a borok meghálálják a lassú, hosszan tartó, több éves érlelést és igen complex, izgalmas jegyeket tudnak mutatni 3-5 évesen.
BORÁSZATI KISÜZEM, TECHNOLÓGIA
Kis borászatom hivatalos borászati kisüzem, én pedig őstermelő vagyok. A borok reduktív technológiával, lassú, hosszan tartó finomseprős érleléssel készülnek, jellemzően fél-egy évesen kerülnek palackozásra és további egy évet palackban érleljük őket forgalomba hozatal előtt. Mind a szőlőművelés, mind a borkészítés hagyományos technikákkal és technológiákkal történik, tág teret engedve a lassú, természetes folyamatoknak, a borok így gyakorlatilag kézműves bio boroknak tekinthetők.
-
Beck Tamás – Rózsakő 2021 (Szent György-hegy)
5.400 Ft5.190 FtRÓZSAKŐszáraz fehérbor / DRY WHITE WINEA Beck Pince a Szent György-hegy déli lejtőjén, Kisapáti és Hegymagas között található. Ez a bor a kisapáti birtok szőlőiből készült, kézműves módon, reduktív eljárással, hosszú érlelést követően került palackozásra.
A forró, bazaltos talajra a kéknyelű porzópárjaként telepített a ritka badacsonyi fajtából. Az elkészítés a megszokott, viszont a megjelenés és a bor stílusa is új színt vett fel: szikrázó, élénk, feszes savú és teljesen egyedi karakter.
Ami viszont fontos: 10-12 °C fokra legyen behűtve!
ELHELYEZKEDÉS
Kis pincészetem a badacsonyi borvidéken, a Szent György-hegyen Kisapátiban, a hegy délkeleti lejtőjén található. A fehér szőlők a pince mellett egy meredek lejtőn, míg a vörös szőlők nem messze Hegymagason egy lankás déli lejtőn kerültek telepítésre. A fehér szőlők 15-20 éves telepítések, míg a vörös szőlők 2018-ban lettek telepítve. A két terület összesen alig egy hektár, egész pontosan 9.495 m2.
FAJTÁK, BOROK
Sauvignon blanc (800-1.300 palack/év), viognier (300-500 palack), kéknyelű (200 palack), rózsakő (150 palack), cabernet franc, syrah (csak 300 palack – első kis szüretek). A várható teljes “kapacitás” évi 3.500 palack körül várható átlagosan.
A borok jellemzően a fajtajelleg mellett erős terroir-jegyeket hordoznak magukon, köszönhetően a hegy fekvésének, szub-mediterrán klimatikus viszonyainak, de leginkább a vulkanikus talajnak, mely markáns ásványos jegyeket kölcsönöz a boroknak. Mindezekből adódóan a borok meghálálják a lassú, hosszan tartó, több éves érlelést és igen complex, izgalmas jegyeket tudnak mutatni 3-5 évesen.
BORÁSZATI KISÜZEM, TECHNOLÓGIA
Kis borászatom hivatalos borászati kisüzem, én pedig őstermelő vagyok. A borok reduktív technológiával, lassú, hosszan tartó finomseprős érleléssel készülnek, jellemzően fél-egy évesen kerülnek palackozásra és további egy évet palackban érleljük őket forgalomba hozatal előtt. Mind a szőlőművelés, mind a borkészítés hagyományos technikákkal és technológiákkal történik, tág teret engedve a lassú, természetes folyamatoknak, a borok így gyakorlatilag kézműves bio boroknak tekinthetők.
-
Beck Tamás – Sauvignon Blanc 2021 (Szent György-hegy)
5.400 Ft5.100 FtSAUVIGNON BLANCszáraz fehérbor / DRY WHITE WINE
A Beck Pince a Szent György-hegy déli lejtőjén, Kisapáti és Hegymagas között található. Ez a bor a kisapáti birtok szőlőiből készült, kézműves módon, reduktív eljárással, hosszú érlelést követően került palackozásra. A pincére jellemző precizitás most is meghatározó, illatában jelen van a bodza, valamint trópusi gyümölcsök, ízben kellemes ásványossággal egészül ki. Egyharmad része hordóban érett, kétharmad része pedig tartályban. Fontos: 10-12 °C fokra legyen behűtve!
ELHELYEZKEDÉS
Kis pincészetem a badacsonyi borvidéken, a Szent György-hegyen Kisapátiban, a hegy délkeleti lejtőjén található. A fehér szőlők a pince mellett egy meredek lejtőn, míg a vörös szőlők nem messze Hegymagason egy lankás déli lejtőn kerültek telepítésre. A fehér szőlők 15-20 éves telepítések, míg a vörös szőlők 2018-ban lettek telepítve. A két terület összesen alig egy hektár, egész pontosan 9.495 m2.
FAJTÁK, BOROK
Sauvignon blanc (800-1.300 palack/év), viognier (300-500 palack), kéknyelű (200 palack), rózsakő (150 palack), cabernet franc, syrah (csak 300 palack – első kis szüretek). A várható teljes “kapacitás” évi 3.500 palack körül várható átlagosan.
A borok jellemzően a fajtajelleg mellett erős terroir-jegyeket hordoznak magukon, köszönhetően a hegy fekvésének, szub-mediterrán klimatikus viszonyainak, de leginkább a vulkanikus talajnak, mely markáns ásványos jegyeket kölcsönöz a boroknak. Mindezekből adódóan a borok meghálálják a lassú, hosszan tartó, több éves érlelést és igen complex, izgalmas jegyeket tudnak mutatni 3-5 évesen.
BORÁSZATI KISÜZEM, TECHNOLÓGIA
Kis borászatom hivatalos borászati kisüzem, én pedig őstermelő vagyok. A borok reduktív technológiával, lassú, hosszan tartó finomseprős érleléssel készülnek, jellemzően fél-egy évesen kerülnek palackozásra és további egy évet palackban érleljük őket forgalomba hozatal előtt. Mind a szőlőművelés, mind a borkészítés hagyományos technikákkal és technológiákkal történik, tág teret engedve a lassú, természetes folyamatoknak, a borok így gyakorlatilag kézműves bio boroknak tekinthetők.
-
Beck Tamás – Viognier 2021 (Szent György-hegy)
5.900 Ft5.400 FtVIONIERszáraz fehérbor / DRY WHITE WINEA Beck Pince a Szent György-hegy déli lejtőjén, Kisapáti és Hegymagas között található. Ez a bor kézműves módon, reduktív eljárással készült, hosszú érlelést követően került palackozásra.
Parfümös, virágos illat, gazdag aromavilág, elegáns textúra és minerális lecsengés jellemzi a bort. Az ikonikus Szent György-hegy déli lejtőjén szüretelt Viognier-ből 300-500 palack készült. Fontos: 8-10 °C fokra legyen behűtve!
ELHELYEZKEDÉS
Kis pincészetem a badacsonyi borvidéken, a Szent György-hegyen Kisapátiban, a hegy délkeleti lejtőjén található. A fehér szőlők a pince mellett egy meredek lejtőn, míg a vörös szőlők nem messze Hegymagason egy lankás déli lejtőn kerültek telepítésre. A fehér szőlők 15-20 éves telepítések, míg a vörös szőlők 2018-ban lettek telepítve. A két terület összesen alig egy hektár, egész pontosan 9.495 m2.
FAJTÁK, BOROK
Sauvignon blanc (800-1.300 palack/év), viognier (300-500 palack), kéknyelű (200 palack), rózsakő (150 palack), cabernet franc, syrah (csak 300 palack – első kis szüretek). A várható teljes “kapacitás” évi 3.500 palack körül várható átlagosan.
A borok jellemzően a fajtajelleg mellett erős terroir-jegyeket hordoznak magukon, köszönhetően a hegy fekvésének, szub-mediterrán klimatikus viszonyainak, de leginkább a vulkanikus talajnak, mely markáns ásványos jegyeket kölcsönöz a boroknak. Mindezekből adódóan a borok meghálálják a lassú, hosszan tartó, több éves érlelést és igen complex, izgalmas jegyeket tudnak mutatni 3-5 évesen.
BORÁSZATI KISÜZEM, TECHNOLÓGIA
Kis borászatom hivatalos borászati kisüzem, én pedig őstermelő vagyok. A borok reduktív technológiával, lassú, hosszan tartó finomseprős érleléssel készülnek, jellemzően fél-egy évesen kerülnek palackozásra és további egy évet palackban érleljük őket forgalomba hozatal előtt. Mind a szőlőművelés, mind a borkészítés hagyományos technikákkal és technológiákkal történik, tág teret engedve a lassú, természetes folyamatoknak, a borok így gyakorlatilag kézműves bio boroknak tekinthetők.